איריס פולטון

אודות השף

אהבתי הגדולה לבישול וליצירתיות שבו, צמחה משחר ילדותי. מגיל צעיר אהבתי טעמים וניחוחות של בישול ונחשפתי לשפע ירקות טריים ומשובחים שאבי החקלאי היה מביא הביתה בארגזי עץ ישר מהשדה. בגיל 12 הוריי נפרדו וכבר בתקופה זו התחלתי לבשל לבני הבית. בילדותי נחשפתי לבישול התורכי-ספרדי מצד אבי ולבישול המרוקאי מצד אימי, אלה העניקו לי את משיכתי הראשונית למטבח.

במשך חיי יצאתי למסעות ברחבי העולם ובמיוחד ליפן ותאילנד  ובכל מקום בו שהיתי הייתי מבקשת להיכנס למקום בו מבשלים כדי להבין, לראות וללמוד. עבורי המאכלים הייחודיים של כל מקום ומקום, הריחות והטעמים השלימו את חווית הטיול וההכרות עם התרבות המקומית.
לימים, עברתי להתגורר בוונקובר קנדה, שם נחשפתי למטבח רב תרבותי של מהגרים ממקומות שונים בעולם. למדתי שימוש בחומרי גלם מקומיים ושונים, שאת חלקם פגשתי שם לראשונה.

מתוך הכרותי את הבעלים של אחת המסעדות המצליחות והוותיקות במנהטן, ניו יורק (HENRYS) התמזל מזלי והוזמנתי להתנסות ולהשתלמות במסעדה זו מספר פעמים שם עבדתי לצד שף ניו יורקי טיפוסי (CHEF DAVE FERRARO) המתמחה בבישול המטבח האמריקני החדש. 

דרך המנות והסגנון המקומי הבנתי לעומק את רוח תרבות האוכל באחד ממרכזי העולם.

עד היום אחת מהנאותיי היא ליצור ולהמציא מאכלים חדשים ומעניינים, לשחק בצבע, במרקם, בשילובים ובטעמים. יצירה זו לוקחת אותי לעולם שכולו התרגשות חושית וחדוות יצירה.

Chef Iris

ארוחה טובה מעוררת את החושים ועבורי מהווה תקשורת עם אנשים דרך הנאות החיים.